Martin hengel sport

4 Jachthavens in Almere en Zeewolde

Geplaatst op

Na een lekker dagje vissen, relaxen en plezier maken op en met het water is het fijn om een plek te hebben waar je je jacht of boot met een gerust hart kunt achterlaten. Daar heb je jachthavens voor. Een jachthaven is een haven waar je tegen betaling je boot of jacht aan een steiger of kade kunt leggen. Na de zomer kun je hier ook je boot stallen. De jachthaven staat altijd onder toezicht van de havenmeester. Het fijne aan een jachthaven is dat je hier na een dagje vertoeven op het water vaak even af kunt spoelen onder de douche. Bij jachthavens vind je vaak voorzieningen, zoals douches, toiletten en vaak zijn er ook scheepvaartwinkeltjes te vinden. Ideaal! Daarnaast is het een leuke plek om andere booteigenaren te spreken. 

In Flevoland zijn er meerdere jachthavens te vinden. We sommen graag een aantal mogelijkheden in Almere en Zeewolde even voor je op:

Jachthavens in Almere

  • Jachthaven WSV Almere Haven

In Almere Haven aan de Sluiskade 11, ligt jachthaven W.S.V. Almere Haven, 47 ligplaatsen. Hier kun je terecht voor het huren van ligplaatsen , passantenhaven, winter- en zomerstalling. Vanuit de haven vaar je binnen een uur het Gooimeer en het Markermeer op. 

  • Jachthaven WSV De Blocq van Kuffeler – Almere 

In Almere Buiten bij de Oostvaardersdiep 20, vind je jachthaven Blocq van Kuffeler met 38 vaste ligplaatsen. Ook hier is het mogelijk om een ligplaats te huren en je boot te stallen in de zomer- of winterstalling. Vaargebieden Markermeer, IJmeer en Gooimeer is in +- 60 minuten te bereiken. 

Jachthavens in Zeewolde 

  • Jachthaven de Eemhof – Zeewolde

In Zeewolde vind je aan de Slingerweg 9 jachthaven de Eemhof. Hier vind je 40 vaste ligplaatsen en kun je terecht voor het huren van ligplaatsen, dient als passantenhaven, het huren van een boot en een winter- en zomerstalling. 

  • Jachthaven Wolderwijd – Zeewolde 

Bij jachthaven Wolderwijd aan de Bolhaven 10, vind je maar liefst 400 vaste ligplaatsen en 30 passanten ligplaatsen. Deze jachthaven ligt ideaal voor het Veluwemeer. Hier verhuren ze ligplaatsen in het water en kun je terecht voor zon- en winterstalling. Deze jachthaven kent vele faciliteiten, zoals een camping aan het water, toiletgebouwen, watersportwinkels en restaurants. 

Gerelateerde berichten

De drie leukste plekken in Nederland voor een rondvaart

Als je houdt van water en architectuur, dan is het een leuk idee om een rondvaart te doen. Met een rondvaart heb je namelijk de mogelijkheid om vanaf...

Lees meer

Waarom het hebben van een boot in Amsterdam zo leuk is

Amsterdam is echt een wereldstad en zonder dat wij het weten, nemen wij Amsterdam een beetje voor lief. Dit komt omdat we in Nederland allemaal zo...

Lees meer

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden