Martin hengel sport

Waarom het hebben van een boot in Amsterdam zo leuk is

Geplaatst op

Amsterdam is echt een wereldstad en zonder dat wij het weten, nemen wij Amsterdam een beetje voor lief. Dit komt omdat we in Nederland allemaal zo dichtbij Amsterdam wonen en velen van ons er ook frequent heen gaan. Maar als je toeristen moet geloven, dan is Amsterdam echt een stad waar je je ogen uitkijkt. En je kijkt je ogen niet alleen uit vanaf het land, maar ook vanaf het water. Dat komt omdat je in Amsterdam zo’n mooi grachten netwerk hebt. Daarom gaan we het in deze blog hebben over waarom het zo leuk is om in Amsterdam een boot te hebben.

Sightseeing

Met een boot kun je altijd vrienden en familie uitnodigen om samen even een boottripje te doen door de Amsterdamse grachten. Je hebt tientallen verschillende interessante bootroutes om te doen met allemaal hun eigen culturele charme. Je kunt dus Amsterdam gaan bekijken op een hele unieke manier die niet iedereen kan doen. Zoals we net al uitlegde is Amsterdam echt een mooie stad om vanaf het land te zien maar ook zeker vanaf het water kun je hele mooie dingen zien.

Een zondag op het water

Je moet het maar even in beelden: je komt zondag samen met je vrienden bij elkaar om even de avond van gister door te bespreken. Het is toevallig op die zondag ook lekker weer en je besluit om met een paar flesjes wijn en wat borrelhapjes lekker het water op te gaan. Voor ons klinkt niet veel meer in de wereld als muziek in de oren. Lekker met vrienden wat te drinken en een muziekje op de achtergrond de zondag spenderen is prachtig en zeker nog als je dit kunt doen in Amsterdam.

Koningsdag

Koningsdag is een dag waarop in Amsterdam enorm veel gevaren wordt. Een boot huren Amsterdam is dan ook bijna onmogelijk omdat het zo volgeboekt is. Wat voor voordeel jij dan hebt, is dat je al een boot hebt en er dus altijd voor kan kiezen om op die dag nog het water op te gaan. Het is namelijk vanaf het water heel leuk om naar de drukke stad te kijken op Koningsdag.

Gerelateerde berichten

De drie leukste plekken in Nederland voor een rondvaart

Als je houdt van water en architectuur, dan is het een leuk idee om een rondvaart te doen. Met een rondvaart heb je namelijk de mogelijkheid om vanaf...

Lees meer

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden