Martin hengel sport

De drie leukste plekken in Nederland voor een rondvaart

Geplaatst op

Als je houdt van water en architectuur, dan is het een leuk idee om een rondvaart te doen. Met een rondvaart heb je namelijk de mogelijkheid om vanaf een bijzondere hoek en een unieke perspectief de architectuur van een bepaalde stad of dorp te kunnen ervaren. Daarnaast ervaren velen het als een bijzonder gezellige en prettige ervaring om met zijn allen op het water te zijn. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om bij de rondvaart een extra hapje en borreltje te reserveren. Als dat de sfeer nog niet helemaal afgemaakt, dan kan het zijn dat je misschien op de verkeerde plek rondvaart doet! Om dat te voorkomen geven we je hierbij de drie leukste plekken Nederland voor een rondvaart. 

Plaats #1: Een rondvaart in Rotterdam

Rotterdam is een bijzonder moderne stad. Na de Tweede Wereldoorlog is het oorspronkelijke centrum van Rotterdam volledig plat gebombardeerd. In plaats van ervoor te kiezen om de stad in oorspronkelijke staat te herstellen, is er een plan opgesteld en uitgevoerd om het tot een super moderne stad te maken.

Het Rotterdamse havengebied is een van de drukste havens van Europa. Het is dan ook een hele bijzondere ervaring om hier met een rondvaart doorheen te varen. Tijdens een rondvaart in Rotterdam zul je olietankers van dichtbij zien en de nijverheid direct kunnen ervaren. 

Plaats #2: Een rondvaart in Giethoorn

Giethoorn staat bekend als het Venetië van Nederland. Dat is absoluut niet vreemd wanneer je er een keertje naar toe gaat. Veel bestemmingen zoals bepaalde woningen of buurthuizen zijn nagenoeg enkel via het waternetwerk te bereiken. Een rondvaart door de plaats Giethoorn is daarom een absolute aanrader als je al een keertje in Rotterdam bent geweest. 

Plaats #3: Een rondvaart in Amsterdam

Tenslotte willen we toch nog eventjes Amsterdam op de kaart zetten. De hoofdstad van ons land heeft enorm veel aanbod als het gaat om rondvaarttochten. Ook is het mogelijk om een compleet diner op de boot ervaren tijdens bijzondere evenementen zoals het Amsterdam Light Festival.

Gerelateerde berichten

Waarom het hebben van een boot in Amsterdam zo leuk is

Amsterdam is echt een wereldstad en zonder dat wij het weten, nemen wij Amsterdam een beetje voor lief. Dit komt omdat we in Nederland allemaal zo...

Lees meer

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden