Martin hengel sport

Wat maakt een goede visser?

Geplaatst op

Voormalige president van Amerika: Herbert Clark Hoover, zei ooit ‘All men are equal before fish’. Dit gezegde is vooral waar voor zeevissen. De grote oceaan is een thuis voor legendarische vissen en mensen spenderen heel wat tijd om ze te vangen. In deze tijd wordt door de ene visser meer vis gevangen dan de ander. Hoe kan dat? In deze blog leggen we uit wat een goede visser anders doet dan een gemiddelde visser.

Vis rond de juiste tijden

Dit is bijna een no brainer, maar veel vissers besluiten toch om uit te slapen, of alleen te vissen op zonnige dagen. Als je dit doet, dan mis je de goede vistijden. In de vroege ochtend en late avond zul je merken dat je het meeste beet hebt. Ook regen kan ervoor zorgen dat vissen naar boven komen en dus meer happen.

Doe je best

De beste vissers hebben een uitgebreide visuitrusting en vissen alleen. Er schuilt geen magie achter wat deze vissers doen, ze gebruiken gewoon meer kunstaas en hebben meer geduld. Verder prepareren ze hun hengels terwijl er al een werphengel in het water hangt. Dan begint je vistijd direct bij aankomst al te lopen.

Werptechniek

Een goede werptechniek heeft een rechtstreeks verband met hoeveel vissen je gaat vangen. Als je niet de moeite neemt om goed te werpen, of je aas op een juiste wijze te monteren op je haak, dan zul je gewoon minder vis vangen.

Houd je energie hoog

Je zou misschien denken dat je energielevel bij vissen niet echt uitmaakt, maar dat doet het zeker wel. De tijd die je nodig hebt om te reageren op een vis aan je haak moet minimaal blijven. Je zult merken dat als je alert blijft, je uiteindelijk meer vissen binnenhaalt.

Behandel de vis met respect

Wanneer je de vis niet eet, dan moet je hem in een goede conditie weer terugzetten in het water. Het is dus belangrijk om de vis met respect te behandelen. Dat is een eigenschap die een goede visser apart zet van de middelmatigen en ronduit slechte.

Gerelateerde berichten

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden