Martin hengel sport

Kan ik alle vis rauw eten?

Geplaatst op

In Nederland zijn er veel vis liefhebbers die om de zoveel tijd aan de waterkant staan met een hengel wachtende tot de dobber ondergaat zodat ze de hengel kunnen aanslaan en dan de vis uit het water kunnen halen. Het is echter een misvatting dat je zomaar rauwe vis kunt gaan eten en verwerken in het immens populaire gerecht sushi. In deze blog willen we hier graag meer over vertellen. Zie jij het niet zitten om jou gevangen vis in sushi te verwerken? 

Dan is sushi bestellen wel iets voor jou.

Hoe zit het met rauwe vis?

Het is erg belangrijk dat rauwe vis op een bepaalde manier behandeld wordt zodat het in sushi verwerkt kan worden en dat je er veilig van kan eten. Het is belangrijk dat de vis -20 ingevroren wordt en dan wel 24 uur lang. Natuurlijk kun je dit ook zelf doen of bij de visboer vragen of de vis die hij of zij verkoopt wel aan deze voorwaarden voldoet. In Aziatische landen zijn er zo nu en dan problemen bij mensen na het eten van sushi. Het komt dan voor dat mensen vis eten die geïnfecteerd is met een parasiet.

Mag je alle vissen zomaar uit het water halen?

Het is verboden om zomaar op alle vissen te vissen. Er zijn bepaalde seizoenen waarin het Verboden is om op bepaalde soorten vissen te vissen. Dat komt omdat ze dan een paringstijd hebben. Zo wil natuurbehoud ervoor zorgen dat de vissen een eerlijke kans krijgen om zich te min vermenigvuldigen zodat de visstand op peil blijft en het ecosysteem niet wordt verstoord. Wij raden je ook altijd aan om de vis weer keurig netjes terug te zetten. Eigenlijk is het veel beter wanneer je vist om uiteindelijk de vis te eten, dat is eerlijker en zinvoller dan een vis met een haak uit het water te trekken en dan vervolgens hem met een kapotte lip weer terug te zetten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden