Martin hengel sport

Handige tips voor beginnende vissers

Geplaatst op

Vissen is momenteel een van de populairste sporten voor zowel jongeren en volwassenen als ouderen. Met name de warme zomermaanden zijn zeer geschikt om een middag aan de waterkant te zitten en te genieten van de natuur. Daarnaast kiezen ook veel mensen ervoor om te gaan sportvissen aan zee of met de boot. Om te mogen vissen dien je echter wel in het bezit te zijn van de nationale vispas. Deze pas dien je te allen tijde bij je te dragen tijdens het vissen. Boswachters en andere handhavers controleren steeds vaker of iedere visser deze vispas wel bezit. Beschik je niet over een vispas, dan riskeer je een hoge boete. De vispas is eenvoudig online aan te vragen, waarna je direct aan de waterkant mag gaan vissen. Om je te helpen je eerste vis te vangen en je een beetje wegwijs te maken in de wereld van hengelsport, hebben we in dit blog een aantal handige tips op een rijtje gezet. 

VISplanner

De visserij beschikt over een aantal interessante en handige apps die je helpen bij jouw visavontuur. Zo kun je bijvoorbeeld de VISplanner app downloaden. Via deze app zie je binnen een enkele oogopslag in welke wateren het is toegestaan om te vissen. Niet elk water is namelijk opgenomen in de vispas, waardoor je niet overal mag vissen. Ben je in het bezit van een vispas, maar vis je op water dat niet is opgenomen in de pas? Dan riskeer je nog steeds een boete van € 140,-. De VISplanner app is te vergelijken met Google Maps waarin alle wateren zijn voorzien van een rode of blauwe markering. De blauwe markering geeft aan dat het is toegestaan om te vissen, terwijl de rode markering aangeeft dat het verboden is om te vissen. 

Vissengids

Nog vrij recent is er een nieuwe app ontwikkelt, genaamd de ‘vissengids’. Deze app heeft als hoofddoel om de visstand in Nederland in kaart te brengen. De app is gekoppeld aan een enorme database met duizenden afbeeldingen van alle verschillende vissoorten in Nederland. Vang je een vis, dan kun je door middel van deze app een foto van je gevangen vis uploaden. De app vergelijkt jouw foto met de afbeeldingen uit de database, waardoor je direct te weten krijgt welke vissoort je gevangen hebt. Daarnaast gebruikt de app jouw foto om de visstand in Nederland in kaart te brengen. Op die manier weet jij als visser precies waar je welke soort kunt vangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden