Martin hengel sport

Een beginnersgids voor de eerste keer vissen

Geplaatst op

Met meer dan 40 miljoen mensen die elk jaar vissen, kan het een geweldige manier zijn om buiten te zijn met familie en vrienden. Of je nu iets terugziet wat je in jaren niet hebt gedaan of dat je het voor het eerst wilt proberen, voel je niet overweldigd! Met deze basisprincipes kun je aan de slag.

Checklist voor het vissen in zoet water:

  • Een visvergunning
  • Een hengel en haspel
  • 4- tot 12-pondstest monofilament vislijn met monofilament
  • Een pakket met visgewichten
  • Vishaken (aantal 6-10 maten)
  • Een kunststof of kurkbobber
  • Een selectie van levend aas of vislokaas
  • Je vindt alles wat je nodig hebt bij een visgerei of sportwinkel.

De Verbeterde Klinkknoop

Haal de lijn door het haakoog en maak met het uiteinde van de tag 5 omwentelingen rond de staande lijn. Steek het losse uiteinde van de lijn tussen het oog en de eerste gevormde lus. Haal het uiteinde van de tag door de grote tweede gevormde lus. Maak de lijn nat en draai de knoop langzaam aan.

Haak, lijn en zinker

Nu bent u klaar om uw hengel met haak, lijn en zinklood op te zetten. Bind de hengel vast aan een vishaak. Bevestig 1 of 2 zinkers, 6 tot 12 inch boven de haak. Dit gewicht zal uw aas of lokmiddel neer in het water houden en zal helpen het vanaf de kust slingeren. Een bobber laat u weten wanneer de vissen bijten, omdat het zich op en neer in het water beweegt aangezien de vissen aan het aas knabbelen. De meeste bobbers maken aan vissende lijn met een de lenteklem vast en bewegen zich gemakkelijk op en neer de lijn, afhankelijk van hoe diep u het aas wilt vissen.

Welke Tackle kan ik gebruiken?

Met rotatieafgietsel of het spinnen van uitrusting, kunt u het aas of het lokmiddel zetten waar de vissen zijn. U kunt grotere afstanden met meer nauwkeurigheid gieten, het werklokjes effectief, vissen in dieper water, en grotere vissen gemakkelijker behandelen met deze uitrusting.

Spin-casting outfits gebruiken een hengel met een pistool-achtige grip en een haspel die is gemonteerd op de top van het handvat van de hengel. De lijn wordt losgemaakt met behulp van een drukknop op de haspel. Dit is de gemakkelijkere hengel en haspel voor beginners.

Hoe kan ik leren gieten?

Als je eenmaal een spin-gieten of spinningpak hebt gekozen, gebruik dan de Improved Clinch Knot die hierboven is gedemonstreerd om een goedkoop met rubber bedekt gewicht, een zogenaamde gietplug, aan te brengen. Zoek vervolgens een open plek uit de buurt van andere mensen waar u het gieten kunt oefenen.

Hoe zit het met accessoires?

Een tackle box zal een verscheidenheid aan kunstaas, haken, haken, snapwartels, gewichten, en gereedschap zoals een lange-neus tang en andere spullen die u kunt gebruiken, opslaan. U kunt ook een levende aascontainer (zoals een minnow emmer of een wormbox), een stringer of een ijskist nodig hebben om uw vangst vers te houden, een landingsnet, en een eerste hulpuitrusting voor kleine noodgevallen.
Lees meer over de vissoorten die u misschien ziet!

Vangst en loslaten

Vissen mogen nooit verspild worden. Als u een vis vangt die kleiner is dan de wettelijke of minimumgrootte of die u niet wilt houden, laat hem dan snel los. Houd de vis indien mogelijk in het water en ga er voorzichtig mee om. Als hij begint te wiebelen en normaal kan zwemmen, laat hem dan los.
Lees meer over de vissoorten die u kunt zien!

Praktijkbehoud

Een goede sportvisser respecteert onze natuurlijke hulpbronnen en wil ze bewaren voor anderen om van te genieten. Voer altijd uit wat je hebt meegebracht en laat nooit plastic containers of verpakkingen achter. Visdraad is zeer gevaarlijk voor vogels en andere wilde dieren, dus neem en recycleer ze op.

Ga vissen!

Er zijn veel plaatsen om te vissen en ze zijn waarschijnlijk dichterbij dan u denkt. Met inbegrip van veel nationale toevluchtsoorden voor wilde dieren!

Zoek een onkruid- of rotsachtig gebied waar het water een paar meter diep is. Zoek naar gebieden waar de bodem op de een of andere manier verandert – van zand naar grind of van zand naar modder. Blijf stil en vermijd verstoring van het water of u kunt vissen wegjagen. Vervolgens, aas uw haak. Zwaai het aas zo ver mogelijk van de kust en let op de bobber. Wanneer een vis bijt, til het uiteinde van de hengel snel op om de haak te plaatsen en uw vangst binnen te halen.

Gerelateerde berichten

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden