Martin hengel sport

De beste visplekken in Nederland

Geplaatst op

De coronatijd staat bekend om het herpakken of uitvinden van nieuwe hobby’s. Vissen is het perfecte voorbeeld van een hobby die je in deze eenzame tijd nog kunt beoefenen. Een frisse neus scheppen is heel belangrijk, helemaal nu veel mensen alleen maar binnen zitten. Dus hup, pak je hengel uit de kast en zoek één van onderstaande wateren op.

Waddeneilanden

Nederland ligt aan zee en daar kan je als visliefhebber goed gebruik van maken. De beste visplekken vind je namelijk niet alleen maar rondom plassen, rivieren en meren. Als je aan Nederland en zee denkt, denk je aan de Waddenzee. Dit prachtige gebied heeft een rustige natuur, een mooi uitzicht en je vindt hier zo’n 90 verschillende vissoorten. Je kunt hier goed strandvissen met de kans dat je een zeebaars aan de haak slaat. 

Zeeland

De naam zegt het al, Zeeland. Deze provincie zit vol met goede visplekken om even lekker te hengelen, zoals: Veerse Meer, Grevelingenmeer, Oosterschelde en Westerschelde. Wederom vang je hier vissen uit de zee, wat vrij uniek is. Sla dus je slag en ontdek de mooie visplekken in Zeeland. 

Giethoorn

Karpervissen zijn de meest populaire vissen in Nederland, en in het pittoreske Giethoorn zijn er veel Karperwateren te vinden. Een dagje naar het Venetië van Nederland kun je perfect afwisselen met varen tussen de schattige kanalen. Bootje huren Giethoorn verhuurt de leukste bootjes. Wist je dat je ook vanuit een bootje kunt vissen? Win-win!

Het Groene Hart

Tussen Amsterdam, Gouda en Utrecht bevindt zich Het Groene Hart. Hier kun je perfect tot rust komen van alle drukte in de Randstad, wat een geluk dat je hier goed kan vissen! Het Groene Hart is een van de beste visplekken in Nederland door de combinatie van mooie natuur en een levendige vispopulatie: onder andere de Snoek, Witvis en Karper zijn goed vertegenwoordigd in dit gebied. 

Gerelateerde berichten

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden