Martin hengel sport

De beste visplekken in de wereld om heen te reizen

Geplaatst op

Wereldwijd is vissen een van de leukste en meest beoefende sporten. Daarnaast is het ook een goede activiteit om het weekend door te komen. Je kunt op veel manieren vissen. Voor de echte fanatieke vissers kun je gaan diepvissen op zee. Voor deze liefhebbers hebben we de 5 beste visplekken in de wereld op een rij gezet. Beleef de beste visavonturen door naar de volgende locaties af te reizen.

Bezoek Phuket

De echte visser kan een viservaring in Phuket in Thailand niet mislopen. De prachtige heldere blauwe zee biedt een thuis aan veel vissoorten. Van kleine tot grote soorten die zeker het gevecht met je aangaan voordat je deze aan boord weet te hengelen. Je kunt in deze zee onder andere vissen naar marlijn, meervallen, weerhaken, zeebaars en karpers. Bij deze zee kun je het hele jaar door vissen. Voor de beste viservaring is het aan te raden om in de maanden juli en oktober te gaan.

Viservaring in Kaapstad

De meest zuidelijke stad in Zuid-Afrika wordt jaarlijks overspoeld met bezoekers die langskomen voor de cultuur. Deze stad met een lange kustlijn staat ook bekend voor de vele hoeveelheid tonijn en grote vissen. Het diverse ecosysteem biedt het hele jaar door de kans om voor de beste vissen te gaan vissen. Wanneer je van plan bent om veel tonijn te vissen dan is het aan te raden om het hele jaar door te vissen behalve in de periode juni tot september.

Cabo San Lucas

Ook wel de marlijn hoofdstad van de wereld genoemd. Een stad in Mexico waar strenge regels gelden ten opzichte van het vangen en vrijlaten van vissen. Naast marlijn vind je hier ook dorado en geelvintonijn. Vergeet tijdens je visreizen niet om je camera mee te nemen om de beste foto’s vast te leggen bij het vangen van deze grote joekels.

Italiaanse visserij in Sicilië

Men zegt dat als je een reis maakt naar Italië een bezoek aan Sicilië niet mag ontbreken. Hier beleef je het echte Italië. Voornamelijk in de visserswereld dan. De prachtig heldere wateren rondom het eiland bieden een thuishaven voor enorme hoeveelheden vis. Denk hierbij aan zwaardvissen, amberjack, tandbaars en nog veel meer. Naast het vissen is het een prachtig eiland om te verblijven. Probeer daarnaast speervissen, wat veelal rondom het eiland wordt beoefend.

Vergeet voordat je op reis gaat niet een reisverzekering te vergelijken en af te sluiten. Tref daarnaast de benodigde voorbereidingen zoals het tijdig regelen van al je vis- en reisspullen.

Gerelateerde berichten

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden