Martin hengel sport

De beste tips om jouw vissersboot schoon te maken

Geplaatst op

Voor de echte visliefhebbers zijn er in Nederland genoeg plekken waar je de vishengel uit kan gooien. Zo zijn er meren, rivieren en de Waddenzee waar je alleen terecht kan. Ook met de boot kun je op pad en meerdere locaties bij langs om te gaan vissen. Wanneer je besluit een boot te kopen zijn er wel een aantal klusjes waar je op moet letten, zoals het schoonmaken. Maak kennis met onze schoonmaaktips voor jouw vissersboot.

Bootromp goed poetsen

De romp van je boot vangt door het jaar heen veel vuil. Dit gebeurt in het water maar ook op de kade. Wanneer je van plan bent om deze meerdere dagen of een lang termijn op de kade te plaatsen, dan raden we aan om de romp van tevoren in de was te zetten. Zo voorkom je dat vuil zich kan hechten aan de romp van de boot. Dit scheelt enorm in het schoonmaken wanneer je de boot weer klaar wilt maken om te gaan varen.

Opslag voor vissen schoonmaken

Wanneer je een fanatieke visser bent voor de verkoop of persoonlijke consumptie, dan zul je ongetwijfeld een leefsysteem voor vissen aan boord hebben. Dit systeem zorgt ervoor dat er vers water in de opslag voor de vissen gepompt wordt. Zo blijft je vangst in de beste staat. Dit systeem vereist ook de nodige schoonmaak. Zorg dat je deze goed schoonmaakt voorafgaand elke vistocht. Zo voorkom je problemen met de staat van je vangst.

Het dek schrobben

Een groot onderdeel van de schoonmaak zal bestaan uit het schrobben van het dek. Je kunt jezelf hier flink veel tijd in besparen door na elke vistocht het dek even te spoelen zodat het meeste vuil wordt weggehaald. Wanneer vuil opdroogt zal het twee keer zo moeilijk zijn om dit weer weg te halen. Let bij het schrobben goed op dat je schoonmaakmiddelen passen bij het type dek van je vissersboot. Zo kan het materiaal gevoelig zijn en serieus worden aangetast als je de verkeerde middelen gebruikt.

Laat de boot voor je schoonmaken

Geen zin om keer op keer je boot schoon te maken? Schakel dan de schoonmaak specialisten in van Yacht Cleaning International in en laat jouw boot poetsen. Het is namelijk aangeraden om minimaal een keer in het jaar je boot goed schoon te maken. Zo zorg je dat je langer van je boot kan genieten en deze blijft uiteraard in een betere staat door de jaren heen.

Gerelateerde berichten

4 tips voor leuke en effectieve zwemlessen

Het komt veel ouders bekend voor om wekelijks mee te gaan naar de zwemles van hun kind. Voor zowel je kind als jezelf is het dan belangrijk plezier...

Lees meer

Over ons

martinhengelsport – Jouw gids voor de ultieme hengelsportavonturen en vrijetijdsbelevingen. Verken onze verzameling reisverhalen, hobbytips en technieken, en ontdek de fascinerende connectie tussen scheepvaart en hengelsport. Laat je inspireren voor je volgende visavontuur!

Contactgegevens

Via info @ martinhengelsport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden