Na een lekker dagje vissen, relaxen en plezier maken op en met het water is het fijn om een plek te hebben waar je je jacht of boot met een gerust hart kunt achterlaten. Daar heb je jachthavens voor. Een jachthaven is een haven waar je tegen betaling je boot of jacht aan een steiger of kade kunt leggen. Na de zomer kun je hier ook je boot stallen. De jachthaven staat altijd onder toezicht van de havenmeester. Het fijne aan een jachthaven is dat je hier na een dagje vertoeven op het water vaak even af kunt spoelen onder de douche. Bij jachthavens vind je vaak voorzieningen, zoals douches, toiletten en vaak zijn er ook scheepvaartwinkeltjes te vinden. Ideaal! Daarnaast is het een leuke plek om andere booteigenaren te spreken. 

In Flevoland zijn er meerdere jachthavens te vinden. We sommen graag een aantal mogelijkheden in Almere en Zeewolde even voor je op:

Jachthavens in Almere

  • Jachthaven WSV Almere Haven

In Almere Haven aan de Sluiskade 11, ligt jachthaven W.S.V. Almere Haven, 47 ligplaatsen. Hier kun je terecht voor het huren van ligplaatsen , passantenhaven, winter- en zomerstalling. Vanuit de haven vaar je binnen een uur het Gooimeer en het Markermeer op. 

  • Jachthaven WSV De Blocq van Kuffeler – Almere 

In Almere Buiten bij de Oostvaardersdiep 20, vind je jachthaven Blocq van Kuffeler met 38 vaste ligplaatsen. Ook hier is het mogelijk om een ligplaats te huren en je boot te stallen in de zomer- of winterstalling. Vaargebieden Markermeer, IJmeer en Gooimeer is in +- 60 minuten te bereiken. 

Jachthavens in Zeewolde 

  • Jachthaven de Eemhof – Zeewolde

In Zeewolde vind je aan de Slingerweg 9 jachthaven de Eemhof. Hier vind je 40 vaste ligplaatsen en kun je terecht voor het huren van ligplaatsen, dient als passantenhaven, het huren van een boot en een winter- en zomerstalling. 

  • Jachthaven Wolderwijd – Zeewolde 

Bij jachthaven Wolderwijd aan de Bolhaven 10, vind je maar liefst 400 vaste ligplaatsen en 30 passanten ligplaatsen. Deze jachthaven ligt ideaal voor het Veluwemeer. Hier verhuren ze ligplaatsen in het water en kun je terecht voor zon- en winterstalling. Deze jachthaven kent vele faciliteiten, zoals een camping aan het water, toiletgebouwen, watersportwinkels en restaurants. 

Pin It on Pinterest