Karambit kopen

Veel jongens -en ook meisjes- hebbben een fascinatie voor wapens. Niet gek want het wordt ook veel tentoongesteld in bijvoorbeeld actiefilms. Maar wat is een karambit precies, is het legaal en waar kan je het kopen?

Wat is een Karambit?

Een Karambit is eigenlijk simpelweg te omschrijven als een multifunctioneel zakmes. Het wordt veel gebruikt om jezelf te beschermen maar ook om iets precies te kunnen snijden. Karambit messen vinden hun oorsprong vooral in Azië. In landen als Indonesië zijn de messen erg populair. Meestal is het mes gebogen en heeft het minstens een veiligheidsring. Vroeger werd een Karambit vooral gebruikt voor alledaagse taken aangezien hij zo compact en scherp is. Tegenwoordig wordt hij ook veel als wapen gebruikt.

Koop jouw Karambit

Als je op zoek bent naar een Karambit mes kan je hem kopen bij DumpStoreHengelo.nl! Deze site levert kwalitatieve, mooie en vooral scherpe messen. Een echte eyecatcher of erg handig dus bij precisiewerk.

Zijn Karambit messen illegaal?

Zo’n Karambit mes kan dus best een gevaarlijk wapen zijn. Maar is het eigenlijk verboden? Volgens de site van de politie zijn de messen niet verboden als hij niet aan twee kanten een snijgedeelte heeft. Ook mag hij uitgevouwen niet langers als zevenentwintig centimeter zijn. Het is dus geen probleem om een Karambit mes te hebben voor in een verzameling, voor hobbyactiviteiten of wanneer je bijvoorbeeld naar het bos gaat. Wel kan de politie het mes soms als wapen beschouwen, maar dit gebeurt eigenlijk alleen als je het ook als wapen gebruikt.