Bomberjacks ook voor vrouwen

De naam bomberjack laat misschien niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen. Maar velen herkennen deze stoere jassen ongetwijfeld wanneer ze hem voorbij zien komen. De laatste seizoenen duikt hij steeds vaker op in het straatbeeld. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat deze praktische jas ook een coole uitstraling heeft. Tegelijkertijd doet hij wat hij hoort te doen: de drager beschermen tegen kou. Want daar koop je in de eerste plaats zo´n jack voor.

Het lijkt een groot misverstand dat alleen mannen hem aan hun kapstok hangen. Maar ook bij vrouwen staat hij net zo mooi. Hij zit wat losser om het lijf heen wat in het geheel minder vrouwelijke vormen tot uitdrukking brengt. Mogelijk staat het bomberjack daarom in de damesmode minder op de voorgrand dan bij de heren. Vergeet daarom niet dat vrouwen ook zelf het heft in eigen hand kunnen nemen door hun jack met iets heel elegants te combineren. Zo komen vrouwelijk en stoer op een subtiele manier tot elkaar.

Meestal zijn de jacks verkrijgbaar in de wat koelere kleuren als blauw, zwart of grijs. Dat geeft weer meer mogelijkheden voor de broek die je er onder kunt dragen, want het vloekt niet zo snel als die wel een felle kleur heeft. Voor de echte uitblinkers maakt een leren broek hun jas helemaal af, maar het laat zich ook probleemloos combineren met die oude spijkerbroek van een paar jaar geleden. In dit jack voel jij je gegarandeerd zelfverzekerd.